Selfhating jews

self-hating jew

On Self-hating

By Yigal Bronner

Странно, но едва наскоро разбрах, че съм изброен в „jewish Shit“ списък ( Shit е абревиатура за self-hating Israel-threatening – само мразещи се и застрашаващи Израел), съдзаден от една от десните леко откачени организации (masada2000.org). Кликнах два пъти върху линка на страницата и останах перверзно очарован от света, в който влязох. Първото, което ми направи силно впечатление е дължината на списъка. Има хиляди и хиляди от нас – само–мразещи се и сеещи заплаха евреи. Израел сигурно се намира в голяма и непосредствена опасност.

 
Не беше трудно да разбера основния критерий за да попаднеш в списъка: вие сте в него, дори ако само сте казал нещо, което е съвсем малко критично към политиката на Израел или към официалната история на ционизма. 3наехте ли например, че Уди Алън представлява заплаха за Израел? Наясно ли сте, че опасен за сигурноста на Еврейската държава е и Бен Коен, съосновател на Ben & Jerry’s? В списъка е и Еделман, един от лидерите на еврейските въстания във Варшавското гето. Той също е опасен самомразещ се евреин. Еделман, трябва да отбележа, наскоро почина на 90–годишна възраст. Но не, дори за секунда не помисляйте, че щом е умрял, той е спря да застрашава сигурността на своя народ.

 

Друг критерий – предполагам не сте го разпознали – е сексуалната ориентация. Ако досега сте подценявали опасността за Израел, която, да речем, член на Фондация“ Astraea Lesbian Foundation for Justice“ представлява, по–добре помислете отново. Феминизмът също е заплаха за сигурността, както и комбинацията от лесбийка и феминистка. Например проф. Elise Young от „лесбийко феминисткия“ исторически отдел на Westfield State College, е безспорен червен сигнал.

 
Но разбира се, номер едно критерий за влизане в черния списък е това да си евреин. Докато превъртвах нагоре и надолу по безкрайния списък от „идиоти“, „гири“, „червей“, „вонящ lowlifes“, „400–килограмови крави“, „а-дупки“, „scumbags,“, и най-популярното „юдейски плъхове“, и докато разглеждах снимките с размазани лица, зачервени очи, и дълги носове, най–накрая ми стана ясно. Това е много повече от детинска простотия и особено неприятно чувство за хумор. Това е истински анти-семитизъм, в най–чистата му форма.

 
Вярно е, че омразата на съставителите на списъка не е насочена едниствено към евреите. Никой не се опитва да скрие погнусата си от „палестинците“ (винаги в плаващи кавички), или по-точно „палестинските животни на два крака“, които пребивават в „арабската касапниица.”

Но за да да бъдеш в списъка – то ти си „страхлив, безхарактерен, бършещ обувките на арабите“ Цукерман, Weisman, Васерман, Weinstein, Mizrachi, или Dryfus, и разбира се Коен (има десетки и десетки Коеновце в списъка).

 
Ако арабски интернет сайт си позволи да покаже снимка на Амрам Mitzna (израелски политик от Партията на труда), в която носа му е нарисуван да изглежда чудовищно огромен, можете да си представите какви протести ще последват. Ако един палестински говорител си позволи да постави на някого етикет „отвратително израелски евреин“ – такъв, какъвто е получил моя приятел Дрор Etkes – можете да предвидите реакцията, която ще последва. Но в този списък всичко е открито: откровена и недвусмислена омраза към евреи.

 
Така, че братя и сестри, които се борите за мир и справедливост, където и да сте: Продължавайте!!!
И следващия път, когато някой ви назове само–мразещ се евреин, помнете: Как често вълкът вика „Дръжте вълка“.

Advertisements

Posted on февруари 23, 2010, in Гласове за мир. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: