Карлос Сантана отменя концерт в Израел

През няколко седмици, екипът на Карлос Сантана обяви, че насроченият за началото на юни концерт на легендарния китарист на стадион Блумфийлд в Jaffa няма да се състои.
Въпреки, че дори няколко хиляди билети за шоуто вече са били продадени.

В официално изявление се казва:

Поради непредвидени конфликти в графика на предстоящето турне в Близкия изток, Сантана, за съжаление, обяви, че се налага да отлажи някои предварително планирани дати. Една от тях е концертът в Израел, бе съобщено от страна на маниджърите му.
„Извиняваме се, че нашият график ни принуждава да отложим предварително планувани дати,“ заявил Майкъл Vrionis, главен изпълнителен мениджър на Сантана. „Очакваме с нетърпение бъдещо наше участие и концерт в тези исторически земи, които Сантана отдавна иска да посети отново.“

Според много източници обаче причината за отменянето на въпросния концерт е съвсем различна.

„Наше проучване откри, че той е получил писма и му е оказан натиск от “анти-Израел“ организации и хора с цел да отмени концерта. Разбира се, никой не твърди, че има някаква връзка между тези опити и анулиране на шоуто, но ние сме уверени, че има много тясна връзка, “ заявиха пред ynetnews.com от изралеската фирма организатор на въпросното участие.

И наистина, обявяването на концерта предизвика реакция сред много активисти за мир, запознати с личността на Карлос Санатана. Както група от тях пишат в отворено писмо до него миналия месец

От както за първи път чухме вашата музика през 1960 години, станахме ваши фенове не само заради музиката ви, но и заради вашата позиция и убеждения по въпроси, свързани с борбата за справедливостта на слабите и преследвани. Вие будите нашето възхищение, защото сте загрижен не само за проблемите на латиноамериканското общество, но и се ангажирате с различни социални, хуманитарни и политически въпроси по целия свят. Тези въпроси, както добре знаем, са преплетени и взаимно свързани.
….
Ние сме уверени, че няма да изневерите на себе си и вашата позиция, и ще откажете участие в Израел, държаваа, която нарушава основните човешки права на палестинците, независимо дали става дума за деца или възрастни.

Ако не го направите, тогава ще разочаровате едно цяло поколение, което приема Вас и музиката Ви като източник на вдъхновение за всичко, което е човешко, универсални и духовно.

Advertisements

Posted on февруари 27, 2010, in Движението за бойкот, Заселници. Bookmark the permalink. има 1 коментар.

  1. Дано наистина все още са останали хора, за които хуманните принципи не са празни думи.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: