US report accuses Israel of neglecting mosques, churches

ВАШИНГТОН – Годишно изследване на Държавния департамент на САЩ относно правата на човека по света обвинява Израел за недостатъчното внимание спрямо мюсюлманските и християнски храмове и обекти.

В доклада се отбелязва, че от 1967 г. Законът за защита на светите места се прилага само за 137 еврейски обекта, оставяйки християнските и мюсюлмански обекти „пренебрегнати, недостъпни, или застрашени от развитието на съседни селища“.

„Църквата на Божи гроб и други известни сайтове са де факто защитени в резултат на тяхната международна значимост, но по–малките джамии, църкви и храмове и са заплашени от фактори, които не са заплаха за еврейските обекти“ посочва доклада.

В изследването още се отбелязва, че „хритиянските свети места около Галилейското езеро са пред реална заплаха от посегателство на правителството, планиращо да използва част от земите като зони за отдих.“
източник

Posted on март 13, 2010, in Единствената “демокрация“ в Бликия Изток. Bookmark the permalink. има 1 коментар.

  1. Незнам вече какво да мисля. В същото време САЩ непрекъснато подчертават приятелството си и пълната подкрепа за Израел? Макар че е по-добре да кажат нещо отколкото нищо, стига да не е само проформа.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: