3а израелските фирми, намиращи се в 3апдния бряг, и опита им за търговия на европейския пазар

Преди няколко седмици бях писала за решение на Европейския съд, който официално обяви, че продуктите от израелските селища в окупирания Западен бряг не трябва да се разглежда като Произведени в Израел. Следователно те не могат да попаднат под търговското споразумение между Европейската общност и Израел, което обикновено позволява израелските продукти да бъдат внесени в Евро-зоната без да има нужда от вносни митни.

В опита си да намерят заобиколен път до европейския пазар без мито, израелксата компания Shamir Salads, намираще се в 3ападния бряг, е решила да фалшифицира етикетите на продуктите за износ.
Еврейски активисти са предали на лявото движение Gush Shalom консерва с хумос на Shamir Salads, закупена в Хага, върху чийто етикет е поставен адрес в Израел и телфон за връзка в Тел Авив.
Но бърза проверка на сайта на компания показва, че адресът за контакти е Shamir Salads 2006 ltd., P.O.Box 5, Barkan industrial area.

Поради това, организацията Gush Shalom обвинява Shamir Salads в измама спрямо както Европейските митнически и данъчни служби, така и срещу европейските потребители, които няма как да знаят къде са напревени продуктите, които закупуват.

източник

Advertisements

Posted on март 26, 2010, in Заселници. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: