Писма от Палестина

източник

Много книги са написани, занимаващи се с израелско-палестинския конфликт от про-израелската гледна точка. Въпреки това, относително малко отразяват палестинската такава. Писма от Палестина е една от редките книги, които предлага на западната аудитория възможност да чуят и да научат повече за живота на действителните палестинския народ, по начина, по койт те сами описват какво е да живееш в окупираните територии на Западния бряг и Газа, или да израстнеш като палестинец в САЩ.

Много от тези истории изглеждат сякаш, че са писма, написани в до американски приятел, с което на читателя се дава възможност да се запознае както с личността на писателя, така и с неговото ежедневието като палестинец. За да се спомогне това чувство на лична интимност, всяко писмо е придружено от снимка и уводен параграф за автора му.

Съдържанието включва не само разказ за ежедневните обиски, главоболие и унижението, с което палестинците са принудени да живеят, но и историята на триумфа над тези страдания и използването на хумор за да се справят с почти сюрреалистичния абсурд на живота под окупация. Тези истории – живи, трогателни, трагични, смешни, отразяващи, завладяващ – всички те могат да вдъхновят читателя с находчивостта на палестинския народ и доказват тяхната устойчивост и креативност, дори когато живеят при най ужсани условия.

В крайна сметка, тук ще се запознаете и опознаете палестинците във всичките им човешки лица, ще започнете да ги виждате извъд създадените за тях стереотипи.

откъс от книгата
интервю с автора

Advertisements

Posted on юни 22, 2010, in Живот под окупация. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: