THE LATEST BOYCOTT TOONS

Presented here is a new series on Boycott, Divestment, and Sanctions (BDS) against Israel. These images are Copyleft, meaning that BDS campaigns all around the world are free to use them in their materials. People are encouraged to reproduce these images on blogs, newspapers, magazines, books, posters, in order to promote the boycott
against Israel. Captions are in English but you are free to translate them to your own language.

All images ‘Copyleft’ by Carlos Latuff

източник

Advertisements

Posted on юли 31, 2010, in Движението за бойкот. Bookmark the permalink. 9 Коментари.

 1. Всъщност, този бойкот влияе винаги повече на израелските араби, отколкото на израелските евреи. Оказва се, че има защитни миханизми. Не че бойкота е кой знае какво, де, в Газа дори купуват израелска стока като луди.

 2. И предполагам именно водени от голяма загриженост към палестинците, израелският парламент се опитва да спре Движението за бойкот със специални закони.
  http://www.jnews.org.uk/news/new-bill-seeks-to-outlaw-boycott-both-of-settlements-and-of-israel

 3. Добре би било хора, които влизат само и единствено с тази цел, да не биват допускани. Както се и стараят всички.

 4. Впрочем, в самия Западен Бряг хората често купуват от магазини на заселници, тъй като им е с 20-30% по-евтино. В общи линии казват „не искам да купувам от тях, но не мога да си позволя да пазарувам в другите места“. В ПА има идея след време сега съществуващите пунктове за проверка да се използват за друг тип проверка – дали лицето е купило израелска стока. В такъв случай – някаква глоба вероятно. Бойкотът иначе наистина влияе на арабите, примерно – много от тях работят в израелски фирми в Западния Бряг. Работят и в чуждестранни фирми, като фабриката на Кока Кола в Рамала. С една добра заплата може да се издържа голямо семейство. Един работещ издържа поне 3-4 души (баби, лели, деца). Ако в един еврейски магазин в ЗБ работят 10 араби и има един собственик (евреин), който си клати краката, бойкотът на кого ще навреди повече? Евреина ще си купи Шкода, а не Хонда, а 5 от 10 араби ще останат без работа. Тези 5 души издържат 20 други. Естествено, има различни типове бойкот, насочени срещу различни неща – едно е изобщо евреите, друго е изобщо Израел, трето е само компаниите, които имат вземане-даване със ЗБ. Но за да е ефективен този бойкот е добре арабските лидери да си изтеглят вложенията в подобни фирми.

  Естествено, бойкотът е етнически и е двустранен.

 5. Да, и също така често палестинците в ЗБ изхранват прехраната си със строеж на домове за заселници върху собствената си земя. Това е тъжно, но означава ли, че за да имат работа целият Западен бряг трябва да бъде застроен и даден на заселниците, така със сигурност ще имат много работа за определен период от време, но след него нямат да имат нищо.

  Окупацията е довела до това положение и целта на бойкота е да премахне окуапцията.
  Както съм казвала, а има и много статии за това в блога, бойкот не значи само да не купуваме израеслки или в частност заселнически стоки – две от карикатурите показват друга възможна и все по-успешна форма на бойкот (https://ignoranceisnotanoption.wordpress.com/2010/05/още-един-музикант-отказва-да-пее-в-изра/).

  Ето тук има и по-дълъг списък http://jaredmalsin.wordpress.com/2010/07/02/the-hit-list-which-musicians-are-boycotting-israel/

 6. Ая, аз съм последния човек, който ще защитава заселниците или заселничеството като идеология. Виждам и положителните му черти, но иначе съм против него.

  Линка, който прати не е списък на отказващи да свирят в Израел. Повечето са свирели. Впрочем, който е фен на Металика знае защо Creeping Death ТРЯБВА да се свири именно в Израел. Иначе бойкота е хубаво нещо, ако цялата работа бяха само бойкоти и протести пръв щях да застана на тях.

  • Предполагам си наясно, че заселниците не са проект създаден от само себе си. Окупацията и заселниците са национална стратегия на всички израелски правителства. За заселниците има съдебната система, военната система, полиция… данъци са инвестирани в тях. Те не са просто 200 000 души, които случайно са попаднали там, някой им е позволил, и все още позволява, някой им е дал евтино жилище, осигурява им всеки ден вода, строи пътища за тях, праща армия и полиция, която да се грижи за сигурността им, и т.н. Тъй, че нека не казваме, че те са единствените виновни за сегашната бъркотия. Виновен е този, който им е позволил да бъдат там.

   А линкът съдържа изпълнители, които са и които не са бойкотирали. Мисля, че ясно е написано в самата статия.

   • Съгласен съм, това за мен е една от най-големите грешки на Израел. Традиционно политиката е глупава, докато арабската, с цялото ми съжаление, мисля че е последователна, спокойна, премерена и търпелива. Израел хубаво е строял пътища, училища, тръби и постове в ЗБ (много преди да има кой знае колко заселници), но не улавят вълната на събитията, не улавят надигането на палистинския (различен от арабския национализъм), не успяват да изтълкуват добре действията на съседите си. Най-добре щеше да е през 1974 да дадат самоуправление на Палестина, да налеят милиарди и вероятно екстремизма нямаше да има толкова добра почва. Аз съм ционист и не съм сляп – израелската политическа върхушка не е изкроена от ангели. Единственото нещо, което намирам за положително при заселниците е ролята им на евентуален, бъдещ буфер. Тях кой ги гърми и ги коли мен въобще не ме интересува. Интересува ме моя народ да е жив и здрав, без значение в какви граници, в каква държава и т.н.

 7. Slaves
  Hebrews born to serve, to the pharaoh
  Heed
  To his every word, live in fear
  Faith
  Of the unknown one, the deliverer
  Wait
  Something must be done, four hundred years

  So let it be written, so let it be done
  I’m sent here by the chosen one
  So let it be written, so let it be done
  To kill the first born pharaoh son
  I’m creeping death

  Now
  Let my people go, land of Goshen
  Go
  I will be with thee, bush of fire
  Blood
  Running red and strong down the Nile
  Plague
  Darkness three days long, hail to fire

  So let it be written, so let it be done
  I’m sent here by the chosen one
  So let it be written, so let it be done
  To kill the first-born pharaoh son
  I’m creeping death

  Die by my hand
  I creep across the land
  Killing first-born man

  Die by my hand
  I creep across the land
  Killing first-born man

  I
  Rule the midnight air, the destroyer
  Born
  I shall soon be there, deadly mass
  I
  Creep the steps and floor, final darkness
  Blood
  Lamb’s blood, painted doors, I shall pass

  So let it be written, so let it be done
  I’m sent here by the chosen one
  So let it be written, so let it be done
  To kill the first-born pharaoh son
  I’m creeping death

  אין להשתמש מתרגם באינטרנט

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: