150 ирландски артисти обявяват, че бойкотират Израел

източник

150 ирландски артисти обявиха вчера (12 август 2010) културен бойкот на Израел, което ще рече, че те възнамеряват да нямат участия или представления в Израел, както и че няма да приемат финансиране от институции, свързани с израелското правителство.

Ирландската кампания в солидарност с Палестина (IPSC) каза, че това решение е в знак на протест срещу „отношението на Израел спрямо палестинския народ“.

Реймънд Дийн от IPSC цитира изявление на израелското външно министерство от 2005 г., в което се твърди, че според тях културата е инструмент за пропаганда. И допълни: „Когато артисти имат участия в Израел, тогава те подкрепят действията на израелското правителство, независимо дали те в действителност това е вярно или не е.“

Говорителят на израелското посолство е заявил, че бойкотът „е неудачен и прибързан“ и че „превръщането на Израел в лошия звяр и насърчаването на губещото движение за бойкот не е начинът да се осигурят легитимни палестински права „.

Певецът и автор Деймиън Демпси изрази надежда, че бойкотът ще насърчи младите хора в Израел, които не са съгласни с правителството да „станат по-активни“.

Музикант Донал Лъни заяви, че участва в движението в „израз на солидарност с палестинския народ“.

Запитан за шансовете ъа успех на бойкота, Ейън Дилън, който свири в ирландската музикална група Kila, заяви: „Той вече е проработил в Южна Африка.“

Advertisements

Posted on август 13, 2010, in Движението за бойкот. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: