Убийство в Газа

статия на Джаред Малсин

Когато по-рано този месец четирима израелски засленика бяха убити в Западния бряг, Белият дом осъди атакаите по „най-строгия възможен начин“.

А когато израелски танк уби 91 годишен овчар, неговия внук и друго момче в западната част на Газа, дали Обама или Държавния департамент ще осъдят тези убийства?

Това са думите относно убийството на намиращата се в Газа Ади Мормех, активист за правата на човека, пред Mondoweiss:

Срещнах членовете на семейството в болницата. Съпругата на Ибрахим бе омного опечалена, виакше в ужас заради съдбата, която бе сполетяла семейството ѝ.

„Бях там половин час преди това да се случи“, заяви Мохамед Абу Ода, друг роднина. „Видях ги да седят при овцете. Чух изстрели от израелски танкове, изстрелите, както научихме скоро след това, са убили нашите близки. “

Те са били убити не място, и според думите на лекар (който пожела да остане анонимен), Ибрахим е има тежки наранявания в лицето, гърдите и стомаха, а задната част на главата на внукът му Хосам е била напълно отнесена. Ние се уверихме сами в това, тъй като видяхме осакатените органи в моргата. Исмаил, приятел на Хосам е бил отведен в болнницата 30 минути след другите, но е бил погребан преди ние да пристигнем; но и при него голяма част от главата му е била отнесена. Момчетата са били близки приятели, които са учели в 9-и и 10-ти клас съответно и са очаквали да се върне на училище на следващия ден след Ейд (големия мюсюлмански празник).

Но на този ден те все още са била ваканция, така че са помогали на Ибрахим. Те вианги са помагали, защото семейството е изправено пред трудни времена – къщата им е била разрушена и булдозери са минали през техните земи, за бедунското семейството все още няма друга работа освен земеделие. Въпреки че те хните земеделски земи са в близост до границата, те все пак са достатъчно далеч от наложената от Израел „буферна зона“.

„Израел твърди, че има триста метра буферна зона, но те са намирали на близо 700 метър от границата“, казва един от чичовците на Исмаил, Majdy Абу Ода. „Хората тук са земеделски производители, които живеят тук от години. Ние, хората тук, никога не сме били опасни за израелците. Те имат снимки на хората, които живеят и работят тук, навсякъде имакамери за наблюдение. Така че ги те са знаели по кой стрелят. „

Advertisements

Posted on септември 15, 2010, in Живот под окупация. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: